6 Ekim 2019 Pazar

Dayanıklı Hasta Yatağı Nasıl Seçilir

Tavsiye edilen elektrikli hasta yataklarında kullanılmış olan motor sayısına göre bütün fonksiyonlar değişmektedir. Hasta yatağı kiralama durumunda manuel olanlar tek ve çift ayarlı şekilde olmak üzere iki çeşitte üretilmektedirler. Hasta yataklarının lazımlık içeren ve lazımlık olmayan hasta yatakları türleri de mevcuttur. Bu bağlamda seçim yaparken en ince detayları da göz önüne almalıyız.




Yatak kısımları nasıl olmalı ?

Hastalarımızın sürekli olarak yatağın üzerinde yatıyor olduğunu düşündüğümüzde, yatak seçimi yapmak bizler için fazlasıyla önem taşımaktadır. Ucuz ve kalitesiz yatak seçimlerinde yatakların çökme problemi ile de karşılaşılmaktadır. Ne çok yumuşak nede çok sert bir yapıda olması gerekmektedir. Hasta yatağı kiralama işlemi yaparken, hastamızın ve refakat eden kişilerin kullanımı için uygun bir durumda olan yataklar ilk olarak tercih edilmelidir.
Kiralayacağımız yatakların iskelet sisteminin de sağlam olması gerekmektedir. Profesyonel yataklarda iskelet tamamen demir olarak kullanılmaktadır. Yatak içerisinde kullanılan demirin kalınlığı ve birleştirme esnasında olan kaynak işçilikleri de yatağın kalitesini ve sağlamlığını etkiler. Bu sebep ile hasta yatağı kiralama işlemi yaparken iskelet yapısına detaylı olarak da dikkat edilmelidir.


Bir diğer önemli unsur ise, kiralayacağımız yatağın tekerlekleri. Yatak tekerlerinin dayanıklı ve üst düzeyde kaliteli olması mutlaka gereklidir. Çoğu zeminde rahatça hareket ettirilmeli fakat kaymamalıdır. Yataklarda güncel olarak kullanılan tekerlerden en az iki tanesi ise Manuel olarak kilitlenebilir mekanizmaya sahip olmalıdır. Ağır kilolu hastalar için kullanılmış olan hasta yatakları da taşıma kapasitesi fazlası ile yüksek olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...