3 Aralık 2019 Salı

Uzun Saç Zararlı Mı?

Son günlerde ebevenylerin sıkça gündeme getirdiği çocuklarda uzun saç zararlı mı polemiği hala güncelliğini sürdürmektedir. Ortaya atılan iddalara göre çocukların saçının uzatılması büyümeye engel olmaktadır. Araştırmalar sonucu doktorlar böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, çocuklarda saç uzatmamasının asıl nedeninin cinsiyet kimliğini şaşırmasından dolayı olması gerektiği yönündedir. Erkek çocukları kendilerini sürekli uzun saçlı gördükten sonra çevredeki kızların da saçlarından dolayı cinsel kimliğini şaşırıp kaymalar yaşayabilir. O yüzden erkek çocukları aklı erene kadar uzun saç modelleri içinden birini tercih etmemesi en ideal olanıdır. Kız çocuklarında ise sürekli olarak kısa saç kullanımı yine ters etki yaparak cinsel kimliği şaşırma yoluna gidebilir ve kızınız bir süre sonra kendini erkek cinsiyetine ait hissedebilir. Çocuk saç modelleri bu yüzden çok önemlidir.

Uzun saç zararlı mı?



Yetişkinlerde ise daha farklı sorular oluşmaktadır. Saç uzatan erkeklerin kafasında “eğer saçımı uzatırsam dökülür mü?”, “kel kalır mıyım?” gibi çeşitli kuruntular akla gelmektedir. Bunun cevabı ise çok basittir. Erkeklerin yapısı gereği dökülen saçların yerine yenisi çıkmadığı için yapması gereken ekstra şeyler bulunmaktadır. Bunlardan birisi saç dökülme karşıtı kaliteli şampuanlar kullanıp bunları kremler ile yağlar ile desteklemektir. Ardından günlük olarak bakım yapıldığı zaman saç derileri güzelce beslenir ve dökülmenin önüne geçilir. Böylece erkeklerde uzun saç modelleri dökülmesini engellediğinizden dolayı saç kestirildiği zaman herhangi bir kellik oluşmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...