27 Mayıs 2018 Pazar

Bitmeyen Kartuş - inkjet


 Bitmeyen Kartuş

Mevcut mürekkep depoları kullanılan yazıcı ile aynı hizada durması gerekir. Yazıcıdan yüksek miktarda konulması ile bütün mürekkep, yazıcı hacmindeki “atık haznesine” giriş yapacaktır. Bitmeyen kartuşun hazırlanması aşamasında yazıcıdan daha aşağı çizgide eklenirse mürekkep işlemez ve yazdırma söz konusu olmaz.

Mürekkep doldurma görevini tanklardaki en geniş tıpayı açıp yapmanız önemli. (İki tıpası olan tanklarda dolum gerçekleşirken, küçük tıpanın yapısı kapalı tutulur, büyük tıpa ise açık olmalı,
Yazdırma gerçekleşecek ise ; küçük tıpalar açık tutularak büyük tıpalar kapalı hale getirilmeli) Yazıcının üst kısmına ataç, iğne, bozuk para şeklinde; yazıcının iç kısmına kaçabilecek maddeler konulmaması önerilir. Bu maddeler kağıt alma kısmına kaçması halinde, kağıt almaz ve çıkarılması da çok basit olmayacaktır. Yazıcı içindeki bulunan baskı kartuşlarının üst açılır bölümü çok önemli hassasiyete sahiptir. Bu bölüme sert cisimlerle temas edilmemesi önemlidir. Bu konuya dikkat edilmemesi neticesinde bozulma söz konusu olurken yazdırma gerçekleşmeyecektir.

Mürekkep miktarı bilgisayar veya yazıcı üzerinden takip edilmesi söz konusu değil. Tankların dışından mürekkep miktarlarına bakabilirsiniz. Bitmeyen kartuş için Mürekkeplerin tümünün tükenmemesine dikkat etmeniz gerekir. Mürekkep tümü ile tükenip hortumlarda çok fazla hava boşluğu oluşursa ve mürekkep akışı durur. Mürekkepler tümüyle bitmeyip mürekkep doldurmanız gerekecek.

Yazıcının baskı miktarına göre ortalama 50 ile 150 sayfa civarı çıktı alıp  “B” ile “C” ışıkları yanarak görünüme “Mürekkep Bitti” yazısı yazacaktır. Bu yazı; bitmeyen kartuş için yazıcı içerisinde yer alan kartuşların hacminde yer alan mürekkebin tükendiği anlamı taşımakta. Yapılması gereken; yazıcı üstünde yer alan kırmızı renkli (daire yapısındaki ters üçgen) tuşa 10 saniye süre ile basılı tutmak gerekir. “B” ile “C” görünümleri yanmaya devam etmesi halinde bile, mevcut yazıcı eski halindeki gibi yazdırma işlemini yapacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...