22 Eylül 2019 Pazar

Oltu Taşı Çıkarım Aşaması


Günümüzde kullanımı oldukça yaygın olan ve başta oltu taşı tesbih olmak üzere bir çok üründe kullanılan oltu taşının çıkarılması da bir hayli meşakkatli bir iştir. Oltu madenlerinin bulunduğu bölgeler genellikle sapa ve dik yerler olduğundan dolayı ulaşımı oldukça zordur, bu nedenle çıkarılma safhası güçtür. Kazma, kürek ve murç benzeri ilkel kazı aletleri ile çıkarma işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Açılan ocakların çapı ise yaklaşık olarak 90-100 santimetre civarındadır. Ocak eğimleri  diktir ve belirli bir derinlikten sonra çıkan hafriyatın uzun mesafelerden zor şartlar altında dışarı doğru taşınması söz konusudur. Rezervin azlığı ve çıkarım zorluğu oltu taşının bu denli kıymetli olmasının başlıca nedenlerindendir.


Gerçek Oltu Taşı Tesbihler Nasıl Anlaşılır?


En ayırt edici özelliği, sürtündüğünde cisimleri kendi üzerine doğru çekme özelliğidir.
Ayrıca oltu taşının çok tok bir sesi vardır, bu özelliği ile de ayırt edilebilmektedir ancak, daha detaylandıracak olursak; Zımparalandığında, sürtünme etkisiyle düşecek tozun kahverengi olmasından, avucunuza alıp nefesinizle üflediğinizde, taşın üstünün buharlan masından, oltu taşı tesbih olup olmadığını çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz, keza taklit ürünlerde bu tarz ayırt edici özellikler bulunmamaktadır.


Oltu Taşı Tesbih


Oltu Taşının Faydaları


Her doğaltaşın olduğu gibi oltu taşıda çok şaşırtıcı özellikleri bulunmaktadır. Gerdanlık gibi kolye şeklinde kullanılırsa boğazlara iyi geldiği söylenir, Troid enfeksiyonlarını ortadan kaldırır ve guatrı engeller. Kulak ağrılarını iyileştirir. Astım gibi solunum hastalıklarının önlenmesinde veya iyileşmesinde etkin bir rol oynar. Alerjileri giderdiği gibi enfeksiyonlarında yayılmasını engeller. Yer yer vücutta ağrıyan bölgeye sürüldüğünde ağır şiddetini azalttığı görülmüştür. Sol el ya da bilekte kullanılması durumunda vücuttaki elektriğin birikmesine engel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...