25 Mayıs 2018 Cuma

Güneş Enerjisi


 Güneş Enerjisi

Zararlı olarak nitelendirilen gaz salınımının bulunmadığı hijyen dolu bir enerji kaynağı olarak bilinen güneş enerjisi, günümüzde ülkelerin üzerinde durduğu konuların başında geliyor. Güneşin ortalama yüzde 90‘ı hidrojenden meydana gelmektedir. Hidrojen atomları arasındaki çekirdeklere füzyon olayı ile helyum çekirdekleri meydana gelmekte. Bu konu gerçekleşirken çok geniş bir enerji meydana gelmekte. Gezegenimize gelen bu enerji füzyon tepkimesi sonrasında açığa çıkan ışınım enerjisi olarak adlandırılır. Bu tepkimenin paneller kullanılarak elektrik enerjisine dönüşmesi olayı ile sistem tamamlanır.

Sürekli artış gösteren dünya nüfusu ve sanayileşme ile ihtiyaç duyulan bir enerji güneş enerjisinin vazgeçilmez ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle petrol kaynakları, doğalgaz vs. Bulunmayan toprakları inceleyecek olursak bu ihtiyaç duyulan enerji miktarına yanıt vermek gerçekten sorun yaratmakta. Bu problemi ya dışardan karşılayıp giderecekler veya yenilebilir enerji kaynaklarına yönelik çalışma yapacaklar. Güneş Enerjisi ile Daha verimli ve temiz, daha düşük maliyetli olan yenilebilir enerji kaynakları için çok daha akıllıca adım olacaktır. Dünyanın ihtiyaç duyduğu yenilebilir enerji kaynakları arasında bulunan güneş enerjisi son yıllarda oldukça ilgi odağı haline gelirken popülaritesi yükselen ihtiyaçlardan olmakta. Son dönem içinde Fas uluslararası ajanda en büyük güneş enerji merkezi olarak bilinen tesisin ilk aşaması olan “Noor I” adlı güneş enerji santralini faaliyete geçirdi. Büyük enerji ihtiyacını giderecek olan Fas, Noor I santrali için 480 hektarlık bölgeye bu sistemi kurarken, 652 milyon dolara mal ettiği belirtildi. Açılan istasyon dışında aşamalı şekilde 4 farklı istasyon daha açılması düşünülüyor. Proje bittikten hemen sonra 580 megawatt güç elde edileceği belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...