30 Mayıs 2018 Çarşamba

Dikkat eksikliği Tedavisi

Yetişkin bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları dikkat eksikliği sorunları için tedavi aşamaları bulunur. Bunlar İlaçsız ve ilaçla dikkat eksikliği tedavisi olarak adlandırılırken, dikkat eksikliği tedavisi için kullanılan ilaçların da yan etki ve zararlarının olabileceğini hatırlatalım.
Yetişkin bireyler için ilaçsız dikkat eksikliği tedavisi için egzersiz çalışmaları beynimizin daha sağlıklı kontrol edilebilmesi için büyük avantajlar sağlar. Yetişkinler için hazırlanan görsel bulmaca ve sayısal çalışmalar zihin kontrolünü yüksek seviyede tutmak için büyük artılar katar.




İlaç kullanımı ile dikkat eksikliği tedavisi yönteminde daha az önerilen seçenekler arasında yer almakta. Yetişkinlerde İlaçlı dikkat eksikliği tedavisi uygulanırken ilacın kullanımı ile ilgili doktor öneri ve tavsiyesi son derece dikkat edilmesi gereken alandır. İlaçlı yöntemler genelde kalıcı hasara neden olabileceği de unutulmamalı.
 dikkat dağınıklığı tedavisi

Dikkat eksikliğinde uygulanan ilaçlar etki ederken yan etkilerini de uykusuzluk, iştahsızlık, sağlıklı beslenememe, karın ağrısı şikayetleri, takıntılı olma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Neticede dikkat eksikliğine yetişkin bireylerde ilaçlı ve ilaçsız yöntemler kullanılarak, ilaçsız seçenekler daha kolay fakat sabır gerektiren; ilaçlı dikkat eksikliği tedavisi ise daha kalıcı hasar ortaya koyduğu da unutulmamalıdır.

Dikkat dağınıklığında kesin çözüm için :
https://www.plmbrain.com/2018/03/15/dikkat-eksikligi-ve-hiperaktivite-bozukluguna-kalici-cozum/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...