25 Mayıs 2018 Cuma

Bebekler İçin Ayak Sağlığında Nelere Dikkat Edilmelidir?





Yeni yürümeye başlayacak bebekler için ilk yaş ve sonrası için atılan adımların önemi büyüktür. Anne ve babaların bebeklerine alacağı görsel ve renkli seçimlerin yanı sıra bebek ayakkabısı öncelikle ayak sağlığını koruma altına almalıdır. İlk yürüyüşü yapacak olan bebeğin ayak sağlığında her hangi bir sorun olup olmadığını anlamak için ortopedi uzmanının görmesi ve karar vermesi gereklidir.

Bebek Ayakkabı Seçiminde Doğru Kararlar Nasıl Verilir?

Ayak sağlığında bir sorun olmayan bir bebeğin ayakkabısında deri ve kumaş tercih edilmelidir. Esnek özelliklere sahip olan bebek ayakkabısı giydirildiği an bebeğin rahat hareket etmesini sağlamalıdır. Yürüme aşamasına gelen bir bebeğin doğru tercihlerle alınan ayakkabısı ayak sağlığında olan sorunların önüne geçilebilir. Bebek ayak sağlığında her hangi bir sorun olmaması durumunda ortopedi ayakkabı doktor gerekli görmedikçe kullanılmamalıdır. Ayakkabı seçiminde dikkat edilen bir konu bebeğin ayağını vurmayacak ve dar olmayacak seçimler yapılmalıdır.

Bebek Ayakkabı Alınır İken Mutlaka Giydirilmelidir?

Anne ve babaların almayı düşündüğü ayakkabı bebeğe giydirilmelidir ve yürütülmelidir. Bebeğin ayak sağlığı ayakkabı tercihlerinde uygun ve rahat olanına karar verilmelidir. Çabuk gelişen bir bebeğin ayağı farklı olarak büyümektedir. Bu durum içinde olan aileler bebek ayakkabısı alır iken büyük numara almamalıdır. Sağlıksız alınan ayakkabı bebeğin duruş bozukluğu oluşmasına sebep oluyor. Bebeklerin alınan ayakkabısı dar alınması durumunda daha sonra açılır düşüncesi oluşan aileler için yanlış karar verdikleri ve bebeğin ayağında yaşanan sıkıntılar ortaya çıkmasına vesile olur. Bebek ayakkabı alımı yetişkin insanlar gibi öğleden sonra yapılmalıdır. Ayak şişmesi yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde'de oluyor. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken konulardan biri bebeğe çorap giydirilerek ayakkabı seçimi kolay yöntemler içinde satın alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...