23 Ocak 2019 Çarşamba

Tez Yazım Merkezlerinin Tez Yazılır İlanının Tez Çalışmalarına Katkıları

 Tez Yazdırma

Tez yazdırma merkezleri, tez yazımıyla ilgili hedef kitleye ulaşmak için genel olarak tez yazılır tarzında ilanlar hazırlamaktadır. Bu noktada tez yazımının tanıtımının yapılması tez hazırlanır şeklindeki ilanlar vasıtasıyla olmaktadır. Bu bağlamda tez hazırlanır ilanları hem tez çalışması hakkında destek almak isteyenlere hem de tez yazımıyla alakalı olarak hizmet vermek isteyen
kuruluşlara oldukça etkili bir hizmeti sunmaktadır. Tez yazılır ilanları vasıtasıyla etkili ve kaliteli bir tez yazım merkezine ulaşabilen tez çalışması hazırlayan bireyler, gerek içerik olarak gerekse biçimsel olarak çok daha geçerli olan bir tez çalışması hazırlayabilmektedirler.
Tez Yazımında Teknik Bilgiler Bölümünde Bulunması Gerekenler
Tez yazım konusu esasında oldukça teknik bir donanım gerektiren bir konudur. Bu noktada tez yazımıyla ilgili teknik bilgiler bölümü, tez çalışmalarında mevcut olmaktadır.
Tez çalışmalarında mevcut olan teknik bilgiler bölümünde bulunması gerekli olan başlıklar şunlardır:

  1. Tez yazımında uygulanacak teknik ve yöntemler bölümü
  2. Tez yazımında kullanılacak materyal ve metotlar
  3. Tezin yazımıyla alakalı zamanlama planlanması
  4. Tez yazımı sırasında iş birliği yapılacak kişi ve kurumların belirtilmesi
  5. Tez çalışmasına dair planın Ana Bilim Dalı Akademik Kurulu tarafından onaylandığı tarih ve sayısının belirtildiği bölümü


Görüldüğü üzere tez yazdırma sırasında oluşturulması gerekli olan teknik bilgiler bölümünde pek çok farklı başlık bulunmaktadır. Sıralanan bu başlıkların içeriğindeki kalite, tez çalışmasının da başarısını etkilemektedir.
Tez Çalışması Hangi Sorular Işığında Hazırlanmalıdır?
Tez çalışması belirli bir amaca hizmet eden bir bilimsel çalışmayı ifade etmektedir. Belirli amaca hizmet etmesi bakımından başarılı olan tez yazım çalışmasının başarısını, tez çalışmasının oluşturulması aşamasında sorulacak sorulara yanıt verebilme özelliği etkilemektedir. Bu noktada tez çalışması sırasında sorulacak yönlendirici sorular şunlar olmalıdır:

  • Tezin konusu ve başlığı nasıl olmalıdır?
  • Önsöz ve özet kısmı nasıl yazılmalıdır?
  • Tez metni nasıl hazırlanmalıdır?
  • Giriş bölümü ve diğer bölümler nasıl yazılmalıdır?
  • Sayfa düzeni nasıl olmalıdır?

Gibi pek çok sorunun doğru ve net bir ifadeyle yanıtlanması sonrasında kaliteli bir tez çalışmasından söz etmek mümkün olmaktadır. Bu durumda hiç şüphesiz geçerli bir tez çalışmasının oluşmasına etki etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...