22 Kasım 2018 Perşembe

Abiye Elbiselere Tarihsel Bakış

Yüzyıllar boyunca resmi mahkeme elbisesi var olmasına rağmen, 1820'lerin ortalarında abiye elbiselerin ayrı bir kategori olarak ele alındığı elbise tarihçileri arasında bir fikir birliği vardır. Sanat ve edebiyattaki Romantik Hareketi, Avrupa ve Amerikan kültürlerinde bir etki olarak ortaya çıkan kabaca aynı zamanda bu tarz bir giysinin ortaya çıkması tesadüf değildir. Romantizm, tutku ve farklı duyguları vurgulayarak bir görev yerine sevgiyi daha çok yansıtan bir giyim tarzıdır. Artan kumaş üretimi, gelişen tekstil endüstrisi ve genişleyen hazır giyim endüstrisi gibi diğer kültürel faktörler ve tekstil sanayisi kaynaklara daha fazla erişim sağlamıştır. 1820'lerde moda, oldukça demokratikleşmişti. Ayrıca, Paris ve Amerikan moda dergileri, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da kadınlar arasında gelişen bir popülerlik yaşadı. 1820'lerin kıyafetleri, açık bir faaliyete ya da günün saatine göre, Tanrı'nın Leydi Kitabında ve Peterson dergisinde sıkça tanımlanmıştı. Kadınlar sabahlık elbise, gündelik elbise, yürüyüş elbisesi, gezinti elbisesi, şaryo elbisesi, sahil elbisesi, akşam yemeği elbisesi, gece elbisesi veya balo elbisesi gibi başlıklar ile moda merdivenlerini çıktı. Bu modellerden de abiye elbiseleri doğmuş gibi görünüyor.

 Abiye Modelleri

Abiye seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Son derece şık abiye modelleri bulunmaktadır. O kadar çok model bulunuyor ki gün geçtikçe yeni modeller de beraberinde geliyor. Ancak bu kadar modelin içerisinden kendimize uygun olan abiyeyi seçmek hiç de kolay olmuyor. Son derece beğenilen abiyeler giyinildiği zaman yakışmadığı oluyor. Abiye seçimi önemlidir. Abiye seçerken vücut tipinize ve yapınıza göre seçim yapmalısınız. Ten renginizden, boyunuza, boyunuzdan kilonuza kadar bir çok etken abiye seçimin de sizler için önemli olacaktır. Abiye modelleri seçerken bilmeniz gereken bilgiler var, bu bilgilere göre seçim yaptığınız da doğru abiyeyi bulmuş olacaksınız ve giydiğiniz abiye sizi son derece şık gösterecek.

Abiye seçerken dikkat etmeniz gerekenler https://beautyperry.com/moda/abiye-modelleri-dogru-abiye-secimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...