21 Mayıs 2018 Pazartesi

Avukat Olmak

avukat, avukatlık

Avukat, kişi ya da kurumlar arasında ortaya çıkan anlaşmazlıkları mahkemede hukuk kurallarına uygun bir şekilde, mahkemenin hakimine yardımcı olmak ve olayı aydınlatmak için görev alan kişilerdir. Bir diğer deyişle avukatlar, mahkemede görülen davanın taraflarının savunmasını gerçekleştiren ve her türlü haklarını korumakla yükümlü olan kişilerdir.
Avukatların görevleri arasında hukuksal olan her türlü sorunda ve yasal şartları göz önünde bulunduracak bir şekilde yorum yapmak yer almaktadır. Bunun yanı sıra mahkeme ya da her türlü yargı unsuru karşısında savunmacısı olduğu gerçek ya da tüzel kişilere ilişkin olan tüm hakları dava etmek ve savunmaktır.
Avukatların bir diğer görevi ise adli olan işleri ve resmi dairelerin tümündeki işleri izlemektir. Bu işlerle ilgili tüm belgelerin düzenlemesini yapmak da avukatlara aittir. Mahkemelerde görülen davalar birçok neden ile uzayıp, kısalabilmektedir. Nedeni ne olursa olsun, kısa ya da uzun fark etmeden, dava sonuna kadar davayı takip ederek savunmasını yapmış olduğu müvekkilinin haklarını sonuna kadar savunmak da avukatların görevleri arasında yer almaktadır.
Avukat olmak isteyen bir kişinin bazı şartları taşıması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişiler kesinlikle avukat olamamaktadır. Bununla beraber avukatların bir hukuk fakültesini başarı ile tamamlayarak, sonrasında da toplam 12 aylık bir staj almaları gerekmektedir. Bu stajı ise en az 5 yıllık avukatların yanında yapmaları gerekmektedir. Avukatlık mesleği için hiçbir engeli olmayan kişiler mesleği yerine getirebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PRP Tedavisi

PRP tedavisinin özellikleri arasında kişilerin cilt problemlerini onarmak gelir. Bu tedavi yönteminde kişilerin ciltlerinin onarılması teşvi...